Persoonlijk advies van specialisten    Keuze uit de beste merken    Vakkundige werkplaats

Bike-x flavicon

Trek Fuel EX 9.8 XT Gen 6 DEEP SMOKE

Trek Fuel EX 9.8 XT Gen 6 DEEP SMOKE

 6.599,00

Informeer naar beschikbaarheid

Fuel EX 9.8 XT ML 29 Deep Smoke

Artikelnummer: trek-fuel-ex-9.8-xt-gen-6-deep-smoke-2025 Categorie:

Beschrijving

De Fuel EX 9.8 XT is een speelse en capabele trailbike met zorgvuldig uitgezochte componenten en een licht full-carbon frame. Samen zorgt dat voor een uitstekende balans tussen prijs en prestaties. Dankzij het FOX Performance veersysteem met een 150 mm voorvork en 140 mm achterdemper ben je klaar om over obstakels te zweven, terwijl de carbon wielen ervoor zorgen dat je nauwkeurig in het juiste spoor blijft. Een Shimano XT-aandrijving topt het geheel af en geeft je nauwkeurig schakelgedrag zodat je volle bak naar beneden kunt en weer met lichte tred omhoog klim Je jaagt graag naar beneden op lange, technische en flowy afdalingen, maar je wilt ook terug omhoog kunnen peddelen voor de volgende run… en de volgende. Je zoekt naar de trillingdempende eigenschappen van een carbon frame en carbon wielen, plus betere vering waarmee je soepel over ruig terrein kunt rijden. Een licht en stijf carbon frame met een compleet FOX Performance veersysteem dat gehakt maakt van scherpe rock gardens en worteltapijten. Inclusief carbon wielen die het totaalgewicht laag houden en de stuurprecisie verhogen, en een Shimano XT-groep voor vlijmscherp schakelen en fijn doseerbare remmen. Ten slotte krijg je een interne opbergruimte in het frame en een verstelbare geometrie om de rijeigenschappen op maat te maken. De Fuel EX 9.8 is het resultaat van jarenlange progressie op het gebied van trailrijden. De verlengde geometrie aan de voorzijde vergemakkelijkt het stuurgedrag in diepe en heftige afdalingen, terwijl de steilere zitbuis zorgt voor een optimale zitpositie om krachtig te klimmen. Hij is afgemonteerd met verfijnde onderdelen die je graag wilt hebben zoals een beter veersysteem, carbon wielen en een Shimano XT-groep. – De Fuel EX Gen 6 heeft 140/150 mm veerweg met extra instelmogelijkheden en een zeer stabiel rijgedrag, plus een robuust frame met interne opbergruimte – We hebben het aantal framematen uitgebreid om elke rijder een betere zitpositie te bieden, en monteren de best passende wielen bij elke framemaat: XS-frames hebben 27.5˝ wielen, bij framemaat S kun je kiezen tussen 27.5˝ of 29˝, en de maten M en grot – Hij is klaar voor het betere scheurwerk met lichtgewicht carbon wielen die soepel door ruig terrein rollen en zorgen voor een scherp stuurgedrag op ruwe ondergrond – De opbergruimte in het frame biedt plaats aan een paar noodzakelijke spullen voor onderweg en houdt het uiterlijk strak en gestroomlijnd – Door de combinatie van een balhoofset met hoekverstelling (excentrische cups apart verkrijgbaar) en de Mino Link heb je zes verschillende geometrieconfiguraties Interne opbergruimte De interne opbergruimte in het frame biedt plaats aan de belangrijkste spullen voor onderweg, en maakt een rugzak overbodig.

Active Braking Pivot Active Braking Pivot maakt het mogelijk om onafhankelijk van elkaar in stellen hoe de vering reageert op versnellingen dan wel op remkrachten. Dat betekent meer – en meer betrouwbare – controle op die momenten waarop het van pas komt.

Vlak of steil, jij mag kiezen Monteer (apart verkrijgbare) excentrische balhoofdcups om de 64,5 graden balhoofdhoek een graad vlakker of steiler te maken zonder dat de brackethoogte verandert.

Voluit gaan met aanpasbare veerweg Stel de hefboomratio in met het omdraaien van een chip. Rij ermee in de minder progressieve stand voor een zachter rijgevoel, ideaal voor ruige trails met gehoekte hobbels. Zet het om naar progressiever als je grote obstakels tegenkomt en niet de volledige veerweg wil gebruiken of liever voor een spiraalveer kiest. Maatspecifieke achtervork De maatspecifieke liggende achtervork biedt uitgebalanceerd rijgedrag, zodat kleinere rijders wendbaar kunnen blijven en voor grotere rijders het voorwiel meer grip biedt in de klim. Zakelijk van voren, feestelijk van achteren Wil je een wendbare fiets met 27.5” wielen, maar ook de snelheid van een 29er? Je hoeft niet te kiezen. Je kunt van de Fuel EX een mullet maken, zet gewoon de Mino Link hoog, neem een voorvork van 160 mm en de pret kan beginnen.

Extra informatie

Gewicht 23,2 kg
Aantal versnellingen

Frame Type

Hoofdkleur

Leverstatus

Materiaal

Merk banden

Merk casette

Merk crankset

Merk derailleur achter

Merk handvattape

Merk headset

Merk ketting

Merk remmen primair achter

Merk remmen voor

Merk shifters

Merk standaard

Merk stuur

Merk stuurpen

Merk verlichting achter

Merk verlichting voor

Merk versnellingen

Merk voorvork

Merk wielen

Merk zadel

Model zadelpen

Model casette

Model crankset

Model derailleur achter

Model handvattape

Model headset

Model ketting

Model remmen primair achter

Model remmen voor

Model shifters

Model stuur

Model stuurpen

Model versnellingen

Model voorvork

Model wielen
Model zadel

Type remmen primair achter

Type remmen voor

Type versnellingen

Wielmaat

Merk

Jaar

Ga naar de bovenkant