Persoonlijk advies van specialisten    Keuze uit de beste merken    Vakkundige werkplaats

Bike-x flavicon

Trek Fuel EX 8 XT Gen 6 NAUTICAL NAVY

Trek Fuel EX 8 XT Gen 6 NAUTICAL NAVY

 3.999,00

Informeer naar beschikbaarheid

Fuel EX 8 XT M 29 Nautical Navy

Artikelnummer: trek-fuel-ex-8-xt-gen-6-nautical-navy-2025 Categorie:

Beschrijving

De Fuel EX 8 XT is een doorontwikkelde trailbike voor rijders die vette afdalingen als uitdaging zien en een bike willen waarmee ze gemakkelijk weer naar boven kunnen fietsen voor de volgende run. Het lichte aluminium frame is voorzien van een nauwkeurig schakelende Shimano XT 12-speed aandrijving en een 150 mm Fox Rhythm voorvork met EVOL-luchtdemper om rotsen en wortels te temmen. De opbergruimte in het frame en de verstelbare geometrie geven je alle voordelen die ook te vinden zijn op de carbon modellen, maar dan wel voor een aangenamer prijskaartje.  Je wilt een full-suspension trailbike die zweeft over ruw en technich terrein. Je kunt je wensenlijstje afvinken met een wortelkneuzende FOX Rhythm voorvork en een verfijnd schakelende Shimano XT 12-speed aandrijving. Een licht en stijf aluminium frame, een 150 mm FOX Rhythm voorvork met Float EVOL-luchtvering en GRIP-demper voor soepeler veergedrag op kleine oneffenheden, plus een FOX Performance Float X achterdemper. Daarnaast krijg je een flitsend schakelende Shimano XT 12-speed aandrijving en tubeless ready Bontrager-wielen. Ten slotte kun je met de verstelbare geometrie de rijeigenschappen van je fiets zelf bepalen. Voor een rijder die op de trails niet beperkt wil worden door zijn materiaal, is de Fuel EX 8 klaar voor elke uitdaging. Zijn progressieve trailgeometrie zorgt ervoor dat je gas blijft geven en de verbeterde componenten zijn de kers op de taart. – De Fuel EX Gen 6 geeft je 140/150 mm veerweg en een vlakke, verstelbare geometrie voor nog meer rijplezier, plus opslagruimte in het frame op alle modellen, zelfs de alu-versies – Je krijgt betere componenten op plekken waar dat het meeste voordeel brengt, zoals een 12-speed XT-schakelsysteem en een rotsverslindende FOX Rhythm 36 voorvork – Door de combinatie van een balhoofset met hoekverstelling (excentrische cups apart verkrijgbaar) en de Mino Link heb je zes verschillende geometrieconfiguraties – Met de dropper zadelpen kun je het zadel tijdens het rijden in hoogte verstellen zodat het niet in de weg zit bij steile afdalingen – We hebben het aantal framematen uitgebreid om elke rijder een betere zitpositie te bieden, en monteren de best passende wielen bij elke framemaat: XS-frames hebben 27.5˝ wielen, bij framemaat S kun je kiezen tussen 27.5˝ of 29˝, en de maten M en grot Interne opbergruimte De interne opbergruimte in het frame biedt plaats aan de belangrijkste spullen voor onderweg, en maakt een rugzak overbodig.

Active Braking Pivot Active Braking Pivot maakt het mogelijk om onafhankelijk van elkaar in stellen hoe de vering reageert op versnellingen dan wel op remkrachten. Dat betekent meer – en meer betrouwbare – controle op die momenten waarop het van pas komt.

Vlak of steil, jij mag kiezen Monteer (apart verkrijgbare) excentrische balhoofdcups om de 64,5 graden balhoofdhoek een graad vlakker of steiler te maken zonder dat de brackethoogte verandert.

Voluit gaan met aanpasbare veerweg Stel de hefboomratio in met het omdraaien van een chip. Rij ermee in de minder progressieve stand voor een zachter rijgevoel, ideaal voor ruige trails met gehoekte hobbels. Zet het om naar progressiever als je grote obstakels tegenkomt en niet de volledige veerweg wil gebruiken of liever voor een spiraalveer kiest. Maatspecifieke achtervork De maatspecifieke liggende achtervork biedt uitgebalanceerd rijgedrag, zodat kleinere rijders wendbaar kunnen blijven en voor grotere rijders het voorwiel meer grip biedt in de klim. Zakelijk van voren, feestelijk van achteren Wil je een wendbare fiets met 27.5” wielen, maar ook de snelheid van een 29er? Je hoeft niet te kiezen. Je kunt van de Fuel EX een mullet maken, zet gewoon de Mino Link hoog, neem een voorvork van 160 mm en de pret kan beginnen.

Extra informatie

Gewicht 24,2 kg
Aantal versnellingen

Frame Type

Hoofdkleur

Leverstatus

Materiaal

Merk banden

Merk casette

Merk crankset

Merk derailleur achter

Merk handvattape

Merk ketting

Merk remmen primair achter

Merk remmen voor

Merk shifters

Merk standaard

Merk stuur

Merk stuurpen

Merk verlichting achter

Merk verlichting voor

Merk versnellingen

Merk voorvork

Merk wielen

Merk zadel

Model zadelpen

Model casette

Model crankset

Model derailleur achter

Model handvattape

Model ketting

Model remmen primair achter

Model remmen voor

Model shifters

Model stuur

Model stuurpen

Model versnellingen

Model voorvork

Model wielen

Model zadel

Type remmen primair achter

Type remmen voor

Type versnellingen

Wielmaat

Merk

Jaar

Ga naar de bovenkant